Ana Menü

Göçü Radyo

Zafer Pen

Çevrimiçi Kullanıcılar

· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 3

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 492
· En Yeni Üye: Havva Yakar

Anket

3. Göçüköy Yaz Şenliklerinde En çok Neyi Beğendiniz?

Oy vermek için üye olmanız gerekmektedir.

En Son İncelemeler

İnceleme Bulunamadı

Flash Saat

Giriş

Kullanıcı Adı

Şifre

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

BİR AYET

Eğer kulumuza (Muhammedr17;e) indirdiğimiz (Kurr17;an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allahr17;tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).
(BAKARA SÛRESİ 23. Ayet)

Kısa Mesajlar

Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

06.09.2010
tüm islam aleminin mübarek kadir gecesini kutlar yüce rabbimden bütün dualarınızın kabul olmasını dilerim hayırlı kandiller sevgilerle

05.09.2010
bütün müslüman aleminin kadir,gecesi mübarek olsun .

05.09.2010
TÜM HEMŞERİLERİMİN KADİR GECELERİNİ KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM

05.09.2010
kadir gecenizi en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim

03.09.2010
HERKESE İYİ HAFTA SONLARI DİLERİM

03.09.2010
HAYIRLI CUMALAR.

30.08.2010
iyi günler. şenlik fotolarını izledim.Güzel bir çalışma olmuş .Fakat izlerken slayt olarak izlene memesi ve çok net ve kaliteli olmayışı ve uzaktan çekim yapılması iyi izlenmesini engelledyor.Bunun ü

27.08.2010
hayırlı cumalar ... Winkhayırlı ramazanlar...

26.08.2010
S.A herkese hayırlı ıftarlar

25.08.2010
isyangar isimli üye talebinde bulunan arkadaşımızın üyeliği aktif edilmemiştir, kendini belirtir bir isim seçmesi halinde aktif hale gelecektir

Başlığı Görüntüle

Başlığı Yazdır
İşte merhamet işte cömertlik...
gonya42
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 19/02/2007 22:47
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 13.02.07

Hazreti İbrahim Aleyhisselam, belki azıgı kalmayan biri gelir düşüncesiyle yemegini her zaman geciktirirdi. Fakat mübarek huylu peygamberin misafirhanesinde, hafta boyunca hiç kimseye ugramamıştı. O buna dayanamıyor, üzülüyordu.

Bir gün evinden çıktı, her tarafa baktı, çevreye göz gezdirdi. bu sırada yaylada yapayalnız, beli bükük, saçı başı ihtiyarlığın karıyla agarmış birini gördü. Gönül alıcı bir tavırla ona seslendi. "Merhaba" dedi. sonra da bütün cömert insanlarda adet olduğu şekilde misafirhanesine davet etti.

"Ey Mübarek ihtiyar! Buyur gel, bir lütufta bulun da yemegimizi yiyelim" dedi.

Bunu işiten ihtiyar:

"Peki dedigin gibi olsun, gidelim" diyerek, onunla birlikte yürüdü. Zaten o da, Peygamberin bu mübarek adetini duymuştu

İbrahim peygamberin misafirhanesindeki hizmetkarlar koşuşarak, artık yürümekle bile güçlük çeken bu ihtiyar adama büyük iltifat edip yer gösterdiler. Peygamber işaret edince sofralar kuruldu ve herkes onun çevresinde toplandı.

"Allah'ın adıyla..." denilip, besmele çekilerek hep birlikte yemege başlandı. Fakat kimse ihtiyarın, Allah'ın adını andı ını yada buna benzer bir şey söyledigini duymadı. Peygamberin bu işe çok canı sıkıldı.

"A zavallı ihtiyar, ben yaşlılardaki kullugu ve samimiyeti sende göremiyorum. Nimeti yiyecegin zaman onu verenin adını anmak şart degil midir?"

bu sözü işiten ihtiyar şöyle cevap verdi:

"Ama ben bir Ateşperestim! Pirimden işitmedigim bir yolda gidemem.

Hz. İbrahim Aleyhisselam anladı ki, bu perişan ihtiyar ateşe tapan bir putperesttir. Onun, Allah'ın dinine yabancı oldu unu görüp çok üzülen Peygamber, ihtiyarı paylayarak sofradan kaldırdı ve kapısından kovdu.

Biraz sonra Peygamber, gayptan gelen bir sesle irkildi. Yüce Allah, kendisini şiddetle kınıyordu:

"Ya Halil, ben bu ihtiyara yüz yıldır rızk ve hayat veriyorum. Sen ise ona bir ögün bile sabredemedin. O ateşe secde ediyor diye , sen neden cömertliginden vazgeçiyorsun, neden keremden elini çekiyorsun?"

İbrahim Peygamber bu uyarıyı alır almaz, hemen yaşlı adamın ardından yetişti ve kendisinden özür diledi. İhtiyar ateşperest kendisinden bu davranışının sebebini sorunca da olup biteni anlattı. bunu üzerine yaşlı adam gafletten uyanıverdi.

"Düşmanı için dostunu azarlayan bir Allah ne kadar büyüktür!" diyerek imana geldi.
www.gocukoy.com

img513.imageshack.us/img513/8320/alonso260507ud7.jpg

www.gocukoy.com
karkinbeyi
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 19/02/2007 22:58
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 14.02.07

senden allah razı olsun bu tür şeyleri paylaşmak bizlere yararlı olacağını sanıyorum devamını getirirsin inşallah

Ne Mutlu Türküm Diyene

gonya42
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 19/02/2007 23:03
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 13.02.07

Allah(c.c.) cümlemizden razı olsun...
www.gocukoy.com

img513.imageshack.us/img513/8320/alonso260507ud7.jpg

www.gocukoy.com
gul42
#4 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20/02/2007 02:03
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 16.02.07

Allah razi olsun gonya42.Cömertligi ne güzel anlatmis.

AKCAYALCIN
#5 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20/01/2010 15:53
Üye

Katılım Tarihi: 16.02.07

KİMİN GAYESİ MİLLETİ İSE O TEK BAŞINA MİLLETTİR”
BÜYÜK DÂVÂLAR BÜYÜK GAYELER BÜYÜK İDEALLER; BÜYÜK GAYRET ve ÇALIŞMALARI GEREKTİRİR..
BİRİ YOKSA DİĞERİ DE OLMAZ..
Bir gün İBRAHİM BİN ETHEM yattığı odanın damından gürültü gelince pencereyi açıp haykırmış:
“KİM VAR ORADA?.. NE ARIYORSUN DAMIMDA?”
Bir adam “DEVELERİMİ ARIYORUM” demiş.
“BE HEY SERSEM; DAMDA DEVE NE GEZER?” diye çıkışan İbrahim bin Edhem’in aldığı cevap BALYOZ GİBİ BAŞINA İNMİŞ:
“SEN KUŞ TÜYÜ YATAKLARDA “ALLAHI” ARIYORSUN DA; BEN NİYE DAMDA DEVELERİMİ ARAMIYAYIM?...”
İşte bu cevaptan sonra İbrahim bin Edhem tacı tahtı bırakıp zühd ü takvaya ibâdet ve itaata yönelmiş.
“HEM BURADA RAHAT EDEYİM HEM CENNET DAVA EDEYİM; OLUR MU?” diyen Bedîüzzaman da bu gerçeği aklımıza yeterince yaklaştırmış değil midir?

Atlanilacak Forum:
Sayfa oluşturulma süresi: 0.16 saniye
266,231 Tekil Ziyaretçi